22. joulukuuta 2014

22. Hypoteettinen maanantai

Luvassa on tositapahtumiin perustuva keskivertomaanantai kaikkine vaiheineen my day-tyyppisesti, sillä vaikka suurissa suunnitelmissa oli mun tekemisten kuvaaminen videolle joulukuun aikana niin kappas tää joulukuu ehtiikin jo loppua ennenko mä ehdin tarttua kameraan. Oli kunnianhimoisia suunnitelmia, visioita, näkemyksiä - ja laiskuus. Onneks mulla näitä aupair-päiviä on vielä satapäin jäljellä et eiköhän joku niistä saada vielä taltioitua! Tän kertanen päiväni-kooste on siis täysin hypoteettinen sillä tää joulukuu on niin nopee että ennen kun mä ehdin kuvata puhelimenkaan kameran läpi päivieni meininkejä niin ollaankin jo päästy tänne loma-vaiheeseen eli arkipäivät tän vuoden osalta on jo ohi. Siksi turvaudummekin nyt mielikuvitukseen ja menneisiin aikoihin joista koostamme keskimääräisesti tyypillisen maanantain, joten let's get this party started!

6.50 Havahdun alakerran aamuääniin, mutta en vaivaudu ees kylkeeni kääntämään vaan jatkan saman tien uniani (herään max 2 kertaa viikossa aamuisiin taisteluihin tai muihin vastaaviin sulosointuihin). 

8.45/9.30/10.00/10.30/11.00-> Monista tekijöistä riippuen herään joko inhimillisen "aikasin" tai nukun autuaana melkeenpä puoleen päivään asti. 
A) Herään ysin maissa jos aion mennä aamulenkille ja/tai oon sopinu tapaavani jonkun aamuherätyksistä (ja normaalista unirytmistä) nauttivan au pair-toverin.
B) Avaan silmäni kymmenen kieppeillä jos suunnitelmissa ei oo mitään lenkkiä tai kaupassa käyntiä erityisempää mutta en haluu tuhlata koko aamupäivää nukkumalla.
C) Nukun tasan niin pitkään kun huvittaa jos edellinen yö on venähtäny pitkäks ja tiiän tarvitsevani kunnon yöunet että jaksan koko päivän. 
Yleensä meen vaihtoehdon B mukaan, sillä vaikka tykkäänkin nähä muita useemman kerran viikossa myös aamupäivisin, niin nautin myös omasta ajasta tyhjässä talossa aamupäivisin enkä tykkää buukata joka päivää täyteen. Kuvitelkaamme siis että herätys soi kymmeneltä. 
10.02 Avaan hiukset ja joko ihastelen tai kauhistelen yön pimeinä tunteina syntyneitä kiharoita, selaan somet läpi silmät ristissä ja alan pikkuhiljaa herätä. Molemmat puhelimet läpikäytyäni vaihdan lämpimän sängyn aamutakkiin ja tossuihin ja suuntaan vessaan. 
(kiskon lenkkikamat päälle ja painun 15min sisällä pihalle, lenkkeilen reilu puol tuntia ja tapan aikaa meiän kuntosali-nurkkauksessa suunnilleen samanverran jonka jälkeen meen suihkuun ja alotan seuraavanlaisen rumban n. Tunnin myöhemmin)

10.15 Hipsin alakertaan lämmittämään teetä/kaakaoo/glögiä ja heitän samalla koneellisen pyykkiä pyörimään (omiani, mun ei tarvii huolehtia kun omista pyykeistäni)
10.20 Istahdan karvamatolle peilin eteen sytytettyäni jouluvalot, pyöräytän netflixin päälle ja alan sutia meikkiä naamaan. 
10.35 Saatuani naamaani taas kulmakarvat ja ripset käyn hiusten kimppuun eli siirryn vessaan korjailemaan yön aikana muodostuneita kiharoita ja jätän netflixin päälle ja missaan puol jaksoa siitä mitä ikinä oonkaan kattomassa. 
10.40 Hammasharja suussa, usein hammastahnavaahtoa enemmän tai vähemmän ympäriinsä pudotellen yritän pedata sänkyä yhellä kädellä joka kerta siinä epäonnistuen ja vilkasen sivusilmällä netflixiä jossa pyörivä jakso on taas niin pitkällä että oon pudonnu täysin kärryiltä. 

10.43 Petaan sängyn loppuun, kerään meikit lattialta ja nostan koko meikkitelineen lipaston päälle ja alan metsästää vaatteita. Jotain mukavaa. Legginsit? Villapaita? Roshe runit. Ready. 

10.50 Heitän lompakon ja huulirasvan laukkuun, nappaan puhelimen takintaskuun, suljen netflixin, sammutan valot ja suuntaan alakertaan jossa juon lasillisen vettä, tsekkaan kaapeista et tarviiko kaupasta jotain, siirrän pyykit kuivausrumpuun ja etin auton avaimet. 
11.00 Kytken puhelimen autoon ja valkkaan sopivan soittolistan Spotifystä ja kaasutan kylille. 
A) Nappaan jonkun kyytiin ja me mennään Dulles Town Centeriin, Starbucksiin, syömään tai Targettiin. Tai kaikkiin edellä mainittuihin tai jonnekin ihan muualle.
B) Ajan suoraan Targettiin ja wegmansiin
C) Meen läheltä löytyvään Giantiin ruokaostoksille, nappaan siitä vierestä smoothien tai frojoo.
Jälleen vaihtoehto B vetää useimmin pisimmän korren, joten Target & Wegmans is it!
11.15 Ajan tottuneesti väärin Targetin parkkiksen läpi ja alotan vaelluksen etsien tuikitärkeitä tuotteita x, y ja z. Target on siitä paras, että siellä on kaikkee ja multa löytyy aina jotain mitä mä tarviin tai "tarviin" sieltä. Kynttilöitä, sukkia, rasvaa, jouluvaloja, teippiä... You name it, Target has it! Target on siis aika pitkälti sellanen tarjoustalotyyppinen ratkasu. Luonnollisesti etin aina jotain outoo, kuten vaakaa tai neulaa, joiden ettiminen vie aina tuntikausia eli hortoilen siellä yleensä aika hyvän tovin. 
11.50 Kurvaan Targetin pihasta viereiseen Wegmansiin, joka on siis ruokakauppa. Metsästän usein käsiini leipää, maitoa/kaakaoo, snackseja ja myslipatukoita eli välipalajuttuja lapsille. 

12.15 Saavuttuani kotipihaan raahaan kasvaneen omaisuuteni (tavaramäärä kasvaa siis) sisälle ja puran ruokakassit, loikin yläkertaan vaihtamaan jotain vielä mukavampaa eli aamutakin päälle ja palaan ala-kertaan hakemaan pyykit. Kipuan taas ylös ja laitan pyykit paikoilleen jonka jälkeen hypin portaat alas hakemaan pesuainetta huoneen siivousta varten. Tyhjennän kaikkien tasojen roinat sängylle ja pyyhin ne tällä ihmeaineella, kerään kaiken lattialta pois ja haen alhaalta imurin. Käyn läpi kokolattiamattoni jokaisen kolkan ja palautan imurin ja pesuaineen paikoilleen alakertaan (imuroin siis mun huoneen 2-3krt viikossa koska kokolattiamatto ja pyyhin pinnat ainakin kertaalleen per viikko. Aikaa mulla kun riittää haha). 
13.00 Järjestelen tavarat paikoilleen ja jälleen kerran ravaan alakertaan, tällä kertaa tekemään ruokaa. Teen yleensä leipää avokadolla tai tonnikalalla, paistan munakasta, keitän pastaa tai isken jotain valmisjuttuja uuniin. Ruoan valmistuessa tyhjennän tiskikoneen, laitan likaset astiat tilalle ja pyöräytän koneen käyntiin jos se on tarpeeks täynnä. Pyyhkäsen pöytää ja laitan tavaroita pöydältä paikoilleen. 

13.15 Siirryn ruokineni omaan huoneeseen jossa katon netflixiä tai chillaan muuten niin kauan kun kerkeen. 
14.20 Vaihdan taas vaatetta ylle, pakkaan laukkuni ja juniorin huoneen kautta koukkaan alakertaan. Vaihtovaatteet junnulle ja pyyhkeet kaikkien kasseihin, leivät, pb&j pöytään ja kasaukseen. 
14.36 Auto alle ja junioria hakemaan. Raukan herätys päikkäreiltä preschoolilla ja tavaroiden metsästys jonka jälkeen kuulumisten vaihto autossa. 

14.45 Autosta ulostautumisen jälkeen töppöstä toisen eteen aina bussipysäkille asti. Okei, ei melkein koskaan ehitä sinne asti joten taaperrusta kestää niin kauan kun V juoksee bussilta meiän luo ja S tulee hetken kuluttua perässä. Koulujuorut ja ruokalistan läpikäynti kotimatkalla. 

14.52 Lapset enemmän tai vähemmän mielellään vaihtamaan uimakamppeita ja sen jälkeen pbj's nassuun. Tosin junnulle se yleensä pakataan mukaan kun hän käyttää mieluummin aikansa lattialla makaamisen ja väittelyyn uimaan menosta. Samalla mä pussitan goldfishejä ja hedelmiä ja juttelen supernopeesti vaatteensa vaihtaneen V:n kanssa. 

15.00 S alkaa hoputtaa veljiään joista toinen syö välipalaa lähtökuopissa ja toinen mitä suurimmalla todennäköisyydellä on vielä omassa huoneessaan normivaatteissaan protestoimassa lähtöä, joten eikun juniorikin sit vaan pienellä avustuksella ja prep talkilla lähtövalmiuteen. 

15.07 Autoon siirtyminen miljoonan kassin kanssa ja matka hallille alkaa!
15.23 S droppaus oville jonka jälkeen auto parkkiin ja poikien kanssa sisälle. V:n hyvästely pukkarille ja J:n talutus altaalle jossa uimaope ottaa ohjat puolen paikkeilla.

15.30 Puhelimen räpläystä kokonaiset puoli tuntia altaan reunalla aina välillä uimaval...J:n uimatuntia vilkuillen.
16.00 J pukkariin ja vaatteiden vaihto jonka jälkeen suunnataan aulaan jossa juniorin välipala-piknik alkaa.

16.43 V liittyy seuraan ja isken sille jonkun granola barin sekä kirjan käteen ja nuori mies aloittaa yleensä pienen väittelyn jälkeen lukemisen. 
17.08 S tulee omista treeneistään ja me ollaan yleensä just lopettelemassa lukemista poikien kanssa. Miljoona kassia kasaan ja autoon!
17.45 Ruuhkasta selvittyä päästään vihdoin takasin ja yleensä hm&hd on jo kotona ja dinneri tuloillaan. Ennen ruokaa autan salaatin tekemisessä ja pöydän kattamisessa ja mahdollisesti samalla läksyissä. 

18.30 Dinneri on syöty ja kaikki vetäytyy omiin oloihinsa. Lapset leikkimään/tekemään läksyjä, vanhemmat chillaamaan tai urheilemaan ja mä omaan huoneeseeni tai leikkimään lasten kanssa.
19.15 Lähetään S:n kanssa kohti tanssiakatemiaa jonne jätän tän neitokaisen tanssahtelemaan ja 
A) Ajan suorinta reittiä takasin ja oon taas omassa sängyssä (tai leikkimässä poikien kanssa) viimeistään 19.35
B) Meen käymään kaupassa ja sieltä sit suoraan hakemaan neiti ässää
C) Jatkan matkaani omille teilleni ja käyn välissä heittämässä Sydin takas ellei hostit hoida hommaa kotiin. 
20.30/21.00-> Palaan takaisin ja yleensä painelen suht suorinta tietä omaan huoneeseen koska ysin jälkeen saapuessani lapset on jo nukkumassa. Mikäli tuun aikasemmin, niin saatan mennä hetkeks kattomaan telkkaria tai leikkimään lasten kanssa ennen nukkumaanmenoa. Omassa huoneessani sit meen suihkuun, laitan netflixin pyörimään ja uppoudun internetin ihmeelliseen maailmaan yleensä bloggerissa, instassa ja facebookissa pyörien. Aikaa tähän menee yleensä tuntikausia ja nukkumatin mä treffaan yleensä 00.00-03.00 välisenä aikana. Yleensä. 
Mulla jokainen päivä on lasten harrastuksista johtuen erilainen, mutta maanantai ja keskiviikko on yleensä tällasia kun taas tiistaina ja torstaina illat on kokonaan harrastusvapaita ja perjantaisin mennään yleensä ulos syömään alkuillasta. Tää tulee tosin muuttumaan heti ens vuoden alusta kun uudet harrastusaikataulut astuu kuvioihin. Nyt kuitenkin edessä pari viikkoa "lomailua" koska lapsilla ja hmllä on parin viikon joululoma ja talo tulee kuhisemaan näiden sukulaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti