1. tammikuuta 2015

Terkkuja menneisyydestä

Tässä jenkkijoulutarinassa (suomalainen elokuvaversio jäi muuten sit kyllä kokonaan kattomatta) jäätiin viimeks jouluaattoon eli siis 24. Päivään joten jatketaan siis siitä:
Jouluyönä olin tonttuhommissa kun joululahjat paketoituani (jälleen kerran ihan viime tipassa juu) sniikkasin ne paketit sinne kuusen alle oottelemaan aamua. Täällä tosiaan pukki tuo lahjat yöllä savupiipun kautta ja jättää kuusen alle sekä joulusukkiin, koska eihän se kerkee istua iltaa joka perheessä tälläkin puolella maapalloa kun pelkästään Suomeen uppoo niin paljon aikaa kun mehän saadaan tää herra lahjoineen aina kestitettäväks. Makes sense right? Lapsiin ainaki uppos ku raukat aatteli eka et saatais kans joulupukki kylään ku mä oon täällä haha. 

Meillä ainakin oli kaikki lahjat paketoitu ja kaikki oli "from Santa" kun oon kuullu että joillain on täällä erikseen joulupukin ja perheen paketit. Mulle ne joulusukat oli siis ihan uus, mutta hauska juttu ja omasta sukastani löyty mm. Karkkia, huulirasvoja, kynsijuttuja, käsirasvaa ja muita tollasia pieniä juttuja. Lapsilla oli pieniä leluja ja karkkia lähinnä, et niitä varsinaisia lahjoja sukkiin ei oltu sullottu. 
Aamulla lapset heräs kuuden jälkeen paketin kuvat silmissä joten ennen auringonnousua me istuttiinkin alakerrassa kuusen ympärillä lahjojen kimpussa. Sillon oli luultavasti koko päivän joulusin hetki kun ulkona oli vielä pimeetä ja lahjapaperit rapisi, sillä muuten päivä ei ollu kauheen joulunen, ei sään eikä tekemistenkään puolesta // Täälläkin lapset sai kasapäin uusia leluja, mutta pakettien avauksen jälkeen mä kasailin lasten kanssa pelejä ja leluja ehkä tunnin - ja niiden kiinnostus uusia juttuja kohtaan lopahtikin pretty much siihen. Ei sillä etteikö ne ois tykänny lahjoistaan, mutta me kuitenki päädyttiin sit leikkimään tunniks parilla pipolla (en kans tiiä) ja sen jälkeen leikittiin ulkona hippaa ja pelattiin futista. Lasten toiveiden mukaisesti! Perus sisällä venaa satojen dollarien eestä uusia juttuja ja vielä enemmän vanhoja, mutta nää haluu leikkia tavallista hippaa // Aamu- ja iltapäivä suju siis leikkiessä, eli mitään jouluista ohjelmaa tai perinteitä ei ollu. Illalla syötiin sit dinner kun koko 12hlö poppoo oli vihdoin koossa kun viimesetkin serkut oli haettu lentokentältä, mutta ei sekään mikään jouluateria oikein ollu. Meillä oli kalkkunaa, salaatteja ja bataatti-pekonijuttuja eli loppupeleissä aika samanlaista safkaa mitä täällä normaalistikin syödään. Eikä täällä kuulemma oo samanlaisia ruokaperinteitä kun Suomessa missä samat pöperöt löytyy joulun aikaan jokaisesta pöydästä. // Illan lapset halus aikalailla käyttää pelaamalla - ei pleikkaa vaan vanhaa kunnon Monopolya joten sitä siis pelitettiin koko ilta. 

Kokonaisuutena päivä oli siis tosi kiva, yks parhaista tähän mennessä, mutta ei mitenkään joulunen tai joululta tuntuva. Kotona kun on tottunu et koko päivä tehään joulujuttuja ja että on tiettyjä jouluperinteitä joita noudatetaan, niin siihen verrattuna tää oli tosi erilainen joulu kun meillä ei siis oikeestaan juhlittu joulua ollenkaan. Oli lahjoja joo ja koristeita vaikka muille jakaa, mutta siihen se sit jäikin. Kaupalliselle tasolle, pinna(llisuude)n raapasuks. Sinänsä vähän kyllä harmitti kun olis ollu kiva nähä nimenomaan erilaisia jouluperinteitä ja joulunviettotapoja, koska sellasia olis ollu tosi mielenkiintosta kokee, mutta hei kokemus tääkin. Suomijoulu 6 - jenkkijoulu 0, sillä musta on oikeesti kiva viettää sitä joulua eikä vaan avata lahjoja.
Joulun jälkeiset päivät mulla kulu lähinnä ylläolevissa merkeissä: netflix (Greyn Anatomia), mun sänky ja kaakaoo/teetä. Arksut (Argentiinalaiset, daaa) on viilettäny millon missäkin turreilemassa mut mä oon hengaillu lasten kanssa kotona kun en oo jaksanu liikkua haha. Eli mä en oikeestaan sinänsä juurikaan kauheesti ollenkaan oo tehny mitään, and I'm proud of it! Oon siis onnellisessa asemassa kun täällä on noita sukulaisia niin hostvanhemmat on tän koko ajan lomalla kans eli mä en periaatteessa oo töissä ollenkaan muahhahaha. // Vikassa kuvassa on vähän lahjajuttuja eli Suomesta tulleet valokuvat ja ihan parhaan tuoksunen kynttilä. Oli niiiin kiva saada paketillinen suomijuttuja jouluks, sillä myönnän että ennen joulua kaipasin suomijoulua suht paljon, mutta onneks sit jouluna ei ehtiny miettiä tommosia. Täältä sain lahjaks kans vaikka mitä kivaa: ite valkkaamani kengät haha, meikkijuttuja, lisää kynsijuttuja, päiväkirjavihkojutun, hanskat, rasvajuttuja ja kaikkee sellasta! Olin ihan yllättyny että sain useita paketteja, joten kiitostackthankyou!!!
Parin päivän lomalöllöilyjen jälkeen starttas täältä pari autoa kohti vuoria navigaattorien sanoessa Canaan Valley, WV. Ajeltiin vuorien keskellä kolmisen tuntia päämääränä Appalachian mountains ja sieltä vuokrattu mökki.
Ja tältä näytti meiän kolmen yön majapaikka! Arksuille tää mökkeily oli ilmeisesti jonkinsortin elämys, mutta mulle tää moderni mökkielämä oli lähinnä luksusta haha // Mökkilooks // Onnistuin kans tulemaan kipeeks joten mä tein muita lähempää tuttavuutta mökin kanssa kun vietin paljon aikaa nukkumalla  ja chillailemalla. 
Jeejee elämä voitti (tilapäisesti) // ei siellä lunta ollu, mutta pakkasta oli vähän // ja aurinko paisto // innokas lämpimän mökin jättäjä
Yhtenä päivänä matkattiin johonkin tippukiviluolaan joten siellä piti sit ikuistaa kuulemma maailman suurin tollanen joku kiviasia (kolmas kuva)
Turreiltiin myös vesiputouksilla joissa #finnishgirlkin hytisi koska oli kyyyylmä
Bongatkaa lunta!! Siellä oli siis pari laskettelumestaa joissa muut kävi pulkkamäessä mut ite tyydyin lipittään vihreetä teetä kipeenä kämpillä. Hostit tykkäs kyllä tosta paikasta niin paljon että ne suunnittelee jo paluuta pienemmällä porukalla, et josko sitä sit pääsis mäkeenkin! // Vietin siis paljon aikaa huivien ja peittojen alle kääriytyneenä // Ja ulos uskaltautuessani pysy karvahuppu visusti päässä vaikka kylmästä huolimatta oli ihan nättiä. 
Vuosi vaihtu vauhdikkaasti Päivin kanssa Obaman mestoilla ja uv:kin oli ikimuistoinen mutta Suomijuhlintoihin verrattuna erilainen. Kaivattiin raketteja! 
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin jäi 2014 taakse. Mitään en kadu mutta monta asiaa teen tänä vuonna toisin - tai jätän kokonaan tekemättä. Hyvä vuosi ei siinä, mutta tästä tulee vielä parempi!
Ja näissä merkeissä lähti tää vuosi käyntiin. Eli joo en luvannu alottaa karkkiherkkusokerilakkoa hahhah. Ja parasta tässä vuodessahan on se, että jenkkinetflixissä on nyt kans frendien 10 tuottaria // ja muutkin lupaukset on enemmänkin tällä tasolla // kirjaimellisesti 2015 starter pack: näiden voimin mä koitan saada tän vuoden alotettua // oon siis ihan kipee ja flunssassa ja kaikkee et ihan ärsyttää! Onneks on vielä suomilääkkeitä jäljellä..
Ja näihin kliseisiin page 1 of 365, new year new me ja time to start living - inspiskuviin mä lopetan tän vuoden ekan postauksen. Upeeta ja unohtumatonta vuotta 2015 kaikille!!!

2 kommenttia:

  1. Oon ihan samaa mieltä, et toi jenkkien jouluaatto on aika lame.. Ja lisäks, meitsiki kipeenä vuoteen 2015, ei oo yhtään kivaa :sss!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisin oottanu kaiken sen valmistautumisen ja koristelun jälkeen vähän enemmän, mut eiiii... Joo ei nappaa oikein tää kipeenä oleminen, mutta onneks alan olee taas elävien kirjoissa, toivottavasti säki pääset taas täysissä voimissa töihin haha:-D

      Poista