23. tammikuuta 2015

Paras elämänohje [student edition]

Best study tip: Stand up. Stretch. Take a walk. Go to the airport. Get on a plane. Never return. 

Testattu ja toimivaksi julistettu! Keväällä kun muut luki pääsykokeisiin pakkas meikä nimittäin matkalaukkuja! Just kidding, enhän mä sitä lähtöökään konkreettisesti saanu aikaseks suunniteltua vasta kun kesällä, vaikka ajatuksen tasolla olinkin jo ihan toinen jalka lentokoneessa kun en ees hakenu mihinkään opiskelemaan. Kyyyllä, sanoisin että osasyy mun lähtöön oli just se ettei tarvis vielä ees miettiä koulujuttuja, mutta tässä mun pläänissä on pieni, 6 creditin kokonen porsaanreikä. 
Yhtään tästä au pair-hommasta kuulleena on varmasti saanu kuulla että setti pitää sisällään myös opiskelua, koska viisumin ehdot toteuttaakseen on kerättävä kasaan 6 credittiä, ainakin näin Cultural Caren kanssa asioidessa on siis lukumäärä ton puolitusinaa. Ja jep, kuten myöskin ehkä joku valveutunut sielu siellä tietää, on host-perheen suuri kunnia päästä sponsoroimaan tätä paikalliselle opintielle astumista $500 verran. Ei siis mikään paha rasti ollenkaan, sillä loppupeleissä 6 crediittiä ei paljoa vaivaa vaadi ja aikaakin on kokonainen vuosi, mutta joku tässä nyt silti mättää (minä lähinnä). 
Eka ajatushan on et vitsi miten siistiä päästä ite oikeesti kurkkaamaan kliseisiä college-meininkejä ja hei, ehkä jopa oikeesti oppimaan jotain mielenkiintosta! About kaikilla au paireilla varmaan kiilteleekin aluks silmissä Harvardit sun muut, mut karu totuushan on se että tolla $500 ei hirveen pitkälle noissa nimekkäämmissä opinahjoissa pötkitä. Eikä niitä myöskään oo ihan joka kulman takana, et oma sijainti rajottaa myös. Ja joo ihan jokainen ei kaikille kursseille pääse myöskään, et sit saattaa joutua eka todisteleen kykyjään ennen kun saa ees varpaansa oven väliin. Mun suurin ongelmahan on obviously oma laiskuus, mutta myös sit toisaalta myös se, etten haluis vaan sluibailla menemään viikonloppukurssin ja halpismuseokurssien siivittämänä niinkun täällä päin on suurimmalla osalla on tapana. Täällä kun ei oo noita kuuluisimpia yliopistoja ihan naapurissa niin ei tarvii ees miettiä et 1. Haluunko laittaa hostien $500 lisäks vielä monia satoja omasta pussista koska olishan se nyt aikamoista 2. Nauraisko ne mua vaan heti sieltä ulos kun kuitenki vaan blondeilisin jos pääsisin lähellekään mitään tollasia älyköiden paikkoja. 

Viikonloppukurssit on varmaan au pairien suosituimpia koulutusmuotoja, koska nehän on auppareille ihan suunniteltukin joten niissä yhdistyy pakollisten credittien haaliminen, yleensä matkustelu ja suht halpa hinta joka vielä yleensä menee hostien piikkiin. Näitä on siis ihan joka lähtöön vaikka millä teemoilla varustettuna ympäri maata, mutta yks klis..suosituimmista on varmaan Niagara Falls trippi Kanadaan jota itekin oon harkinnu jos sinne päin ei tuu muita tsäänssejä päästä yhtä helposti. Eli yleensä näillä viikonloppukursseilla ollaan pe-su enemmän tai vähemmän opiskellen ennakkoon annetuista läksyistä ja ennakkotunneista riippuen sekä tsuumaillaan uusia maisemia ohjatusti ja erikseen. Tästä lystistä saa kurssista riippuen joko ihan yks tai kaks pinnaa, mutta monista saa kyllä sen 3/3.5/4/4.5 kerrytettyä helposti omalle tilille. Et ei mikään sinänsä huonompi reissuidea, muita suosittuja kohteita kun on mm. California ja Chicago et kelepais kyllä! Ainut miinus näissä au pair-reissuissa on se, että kun tätä proggista mainostetaan myös sillä kuinka tapaat paikallisia nuoria opiskellessasi jne, ei auppariturrejen keskelle hirveesti paikallisia pääse eksymään mutta hei pääseepä luomaan uusia au pair-kontakteja! 

Eli paikallisilla ihmisillä ja "normaalilla" about parikymppisen jenkin elämällä koitetaan vetää auppareja college-kursseille, mutta kuten sanottu niin ei se nyt ihan noin helppoo oo! Mun kohalla päänvaivaa aiheuttaa lähinnä se, että tässä ihan hollilla ei oo mitään tommosta suurta ja hienoo ja ylivertasta yliopistoo (koska oon niin viisas etten muissa opiskelekkaan) ja vaikka n. Tunnin säteeltä löytyy muutamakin college-opintoja tarjoava opinahjo, niin kurssille ilmottautuessa sä sit vähän niinkun sit sitoudut raahautumaan sinne useempaan otteeseen viikossa mahdollisesti kuukausien ajan. No thanks, koska combona kallis+kaukana+ei muuta hyötyä kun creditit ei oo ihan se mitä oon tässä hakemassa. Ja noissa sit on heti jo hintaakin enemmän eikä kaikki creditit tuu yhellä kurssilla kasaan, puhumattakaan et loppupeleissä noista kursseista tuskin on mitään oikeeta hyötyä omaa opiskelupaikkaa sit joskus hakiessa, niin ei oikein inspaa. Koska kyseessä ei siis oo mikään huippu(siisti) college niin en aio ottaa edes vaan kokemuksen kannalta, sorry not sorry.

Meiän nurkilla on kyllä Community College jossa siis pääsee suhteessa paljonpaljon halvemmalla (vaikka täälläkin koko tutkinnon suorittaminen on yhteensä useita kymmeniä tuhansia ettäää... ). Tässä sit taas ongelmana on se, että muahan ei millekään niille enkun tunneille saa millään koska en oo kuullu sitten niin keltään et ois ollu kivaa ja parasta ja hyödyllistä ja ihanaa ja opettavaista puuduttaa siellä takapuoltaan lähinnä muiden au pairien kanssa viikkotolkulla. Koska mullehan Community College ois varteenotettava vaihtoehto vaan jos pääsisin jollekin ei-turrekurssille et vois jopa tavata muitakin ihmisiä (vaikka täältä ei vissiin löytyiskään niitä miljonäärisulhasehdokkaita) muuutta sitten tullaan siihen et tosi monilla mielenkiintosilla kursseilla on edellytyksenä että on käyny jotain aikasempia kursseja. Ja vähän hirvittää et vaikka sitä ei vaadittaiskaan, niin fiilis ois silti varmaan lähinnä tää jos mut ees kelpuutettais sinne (vaikka lienee sanomattakin selvää että millekään ydinfysiikan matemaattisten yhtälöiden kemiallisten kaavojen laskennon kurssile en ois silti signaamassa):
Okei joo, sanotaan nyt myös ääneen se mitä kaikki mut ikinä ohimennenkään tavanneet nyt miettii: mua myös uuvuttaa ajatus pitkäjänteisestä opiskelusta mitä toikin edellyttäis kun koulunpenkkiä sais kuluttaa useempaankin otteeseen säännöllisin väliajoin. Eikö kuulostakin rankalta! Tai siis lähinnä et oisko siinä mitään pointtia, siis muutakin kun niiden pakollisten pojojen keräily kun niitä nyt saa kerrytettyä huomattavasti mielenkiintosemminkin tavoin. Mut tää ei oo vielä ihan poissuljettu vaihtoehto, pitäis vaan perehtyä vielä tarkemmin ennenko sanon lopullista juuta tai jaata.

Alunperin mun suunnitelma oli heittää joku viikonloppukeissi ja sit ottaa joku oikeesti mielenkiintonen kurssi josta vois joskus olla ehkä hyötyäkin et vaikka mulla ei sen suuremmat suunnitelmat ollukaan niin silti ollaan matkalla karille. Mua yritettiin kyllä aikasemmin houkutella viikonlopuks opiskelemaan psykologiaa, mutta tajusin sillon että kun mulla nyt kerran on oikeesti mahdollisuus tehä mitä ite haluun, niin kai mä nyt sitten teen oikeesti jotain mielekästä! Haha ja niin joo tosiaan onhan vkl-opiskeluissa myös yks pikku pulma...
Nojoo ei vainkaaan, mullahan näitä nukkumisentäyteisiä aamuja ja aikaa muutenkin riittää vaikka muille jakaa! Et mähän voisin oikeestaan opiskella aamut ja illat läpeensä jos niikseen tulis, mutta taidan skipata suosiolla... Kerkee sitä sit joskus myöhemminkin taas omistautuun opiskelulle!  Ja niinkun aikasemmin mainitsinkin, niin tässähän ois aika pitkälti koko vuosi aikaa mutta koska en edelleenkään tiiä mitä haluun tehä niin yritän pitää kaikki ovet avoinna ja siks saada vähän credittejä kasaan ettei jäis sit mikään ainakaan niistä kiinni ja siks siis yritän tässä selvitellä itelleni et mitä sitä tekis. Ei tällä postauksellakaan oikeestaan juuri muuta merkitystä eikä tarkotusta oo! 
Well okay then!!! Live versio tästä tsempistä toimis tosin varmaan paremmin...

Mut eiköhän mua piakkoin joku viikonloppukurssi kutsu ainakin, siellä kun oli mielenkiintosia juttuja ja paikkoja ihan valinnanvaikeudeks asti! Ja katellaan jos saisin kerättyä itteni myös ihan koulunpenkillekin asti joku kaunis päivä (Ei nyt kuitenkaan kannata sit odottaa liikoja te kaikki tätä varmasti ylpeänä lukevat opet siellä kotona...).

3 kommenttia:

  1. Haha joo ei yhtää huvittais kyl opiskella... Mut tuu
    Montrealin reissulle toukokuussa ? Tai munki lähteminen riippuu siitä, et mun perhe hoitais ton maksamisen tässä piakkoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oikein nappais joo mut pakko koittaa sit vaan valkkaa jotain mahdollisimman mielenkiintosta:-D Montreal ei kuulostais yhtään hullummalta kyllä;-)

      Poista
  2. Opiskeluun liittyen millasia arvosanoja sait yo kokeista?

    VastaaPoista